Veneto - Додела Мастер шеф звездица

Veneto - Додела Мастер шеф звездица

Удружење Мастер Шеф Србија започело је пројекат регионалне категоризације ресторана.
Ресторан Lunge Bar "Veneto", Тржни центар "Sitty Moll" II спрат, Скопље, Македонија, је први ресторан који је добио сертификат 3 Мастер шеф звездице. Сертификат је уручен 14.09.2013. на свечаности која уприличена у ту част.


Свечана додела 2013

На основу анализе рада ресторана Lunge Bar "Veneto" и извештаја експертског тима УМШС, донешена је одлука о додели 3 Мастер шеф звездице овом ресторану.
У прилог овоме иду подаци да је за прва 4 месеца овај ресторан посетило више од 50.000 гостију из Македоније и региона. Ресторан је категорисан од стране Министарства економије БЈР Македоније са 4 *. На друштвеним мрежама има више од 4.500 фанова.


Говор 2013

Ресторан има 160 места, а својим ентеријером и дизајном може се сврстати међу најмодерније ресторане у Европи. Резервације су обавезне, поготово викендом. Често се дешава да гости који нису упућени не могу да добију место у ресторану.

Додела плакете и таблице са МШ звездицама и свечана "slow food" вечера су протекли на највишем нивоу. Међу званицама су бели његова екселенције амбасадор Турске у Македонији, почасни конзул Македоније у Финској, заменик министра економије Македоније, власници регионалних винарија, бизнисмени, јавне личности.
Гостима су се, између осталих, обратили руководилац сектора за туризам и угоститељство владе Македоније, г-дин Зоран Николовски, и председник УМШС г-дин Константин Катафај. Власник ресторана, г-дин Фекан Бербери, је истакао да пројекат регионалне категоризације од стране експертских удружења доноси потврду квалитета, али и обавезу у свакодневном раду. "Од данас, читава јавност Македоније гледа у нас као синоним квалитета у угоститељству. Ми имамо обавезу, сами пред собом и пред Вама, да то оправдамо својим радом – истакао је г. Бербери.


Заједно 2013

Г-дин Константин Катафај се обратио званицама и истакао да је Македонија прва земља у региону која је добила ресторан са 3 МШ звездице. И да ће се у будућности на карти Балкана појавити више од 30 ресторана категоризованих на овај начин. У плану је израда глобалног Мастер Шеф гастро водича у којем ће се наћи ресторани изабрани од стране тима експерата у сфери гастрономије, мастер шефова и сомилијера – констатовао је г. Катафај.

Експертски тим у саставу Владимир Катић. Имре Чипак, Александар Црновршанин, Александар Коловић и Константин Катафај су, на одушевљење присутних званица, спремили вечеру од 5 ганогова високе класе.

Јела су припремана по најновијим технологијама молекуларне кухиње. Могао се пробати желе од руколе на маринираним смоквама са горогорнзолом пршутом и еспуме од цвекле, пилећи терин у сосу од црвеног лука, телетина са су-вид јабуком, рамстек са пиреом од крушака и путером од тартуфа и хрскави колач са мохито гелом и рататуи од малине.

Винарија Тиквеш, као генерални спонзор овог догађаја, се појавила са изврсном палетом вина од којих издвајамо: Александрију CUVE, Бела Вода купажа shardone и ризлинга, Merlo 2008 barik, Cabernet sovinon barik, и незаборавну Тамјанику.

На крају вечере, познаваоци добрих укуса и квалитетних вина су са овацијама и аплауз испратили мастер шефове, уз жељу да се овакви сусрети организују што чешће.

Галерија фотографија
Скопље, 14.09.2013. године

Мастер шеф Србија

Пратите нас

Мастер Шеф Србија

Будите у току и сазнајте све о најновијим дешавањима и активностима Мастер Шеф Србија.

Контакт

Мастер Шеф Србија

Марка Челебоновића 67/10
11070 Нови Београд

Тел: +381 64 458 10 23
office@masterchef.rs
www.masterchef.rs