Светско удружење мајстора кухиње

Светско удружење мајстора кухиње

Међународна организација World Master Chief Society (WМCS) је удружење доказаних специјалиста гастрономије, удружење кувара, чији је циљ да буде водеће друштво у развоју гастрономије на глобалном нивоу.


Гастромаг јул 2013

Организација WMCS је препознала квалитетне куваре светског ранга, који су остварили бројне резултате, од Mišlenovih звездица, до вођења хотела са пет звездица и уврстила их у своје редове.
Утицајни чланови широм света активно раде на технолошком развоју гастрономије, иновацијама, уметничком приступу и на економски оправданим пројектима. У редовима WМCS-а налазе се кувари који утичу на будућност гастрономије и иду у корак с временом.
Чланови имају задатак да стимулишу развој друштва спајајући традиционалне вредности и велико искуство са модерном технологијом.
Овај принцип рада гарантује лични и професионални напредак и суштински доприноси развоју високих стандарда у угоститељској индустрији широм света. Главни циљеви „Мастер шефова“ су промоција уметности и науке финог кувања, креативности и производње у оквиру гастрономије и образовање чланства путем практичних демонстрација.

Такође, они промовишу интересе врхунских мајстора кухиње и додељују им престижно звање – мастер шеф. Удружење WMCS се проширило на 25 земаља света са исто толико представништава и приближно 160 чланова, што доказује престиж титуле мастер шеф. Почетком године, у ово елитно гастрономско друштво примљен је наш познати гастроном Урош Урошевић, да би се касније уз његову препоруку на листу чланова из Србије уписало још седам великих имена српске гастрономије. Удружење „Мастер шеф Србија“ основано је под покровитељством WMCS-а, чији су оснивачи носиоци престижних титула мастер шеф. Ексклузивно за читаоце Гастромага представљамо еминентне српске мастер шефове, чланове Удружења „Мастер шеф Србија“.

Оснивачи Удружења Мастер Шеф Србија

Имре Чипак

Рођен 1965. године у Београду, образовао се у Школи за гастрономију, услуге и туризам где је стекао звање професионалног гастронома. У престижном београдском хотелу Мажестик стекао је прво радно искуство и специјализовао се за шефа кухиње. Од тада је радио у бројним специјализованим и реномираним ресторанима на позицији шефа кухиње и менаџера за тренинг и обуку особља. Инострано искуство је стицао у Русији, Азербејџану и Холандији. Тренутно ради у ресторану Пикантерија као шеф кухиње, менаџер за тренинг особља, пројект и бренд менаџер.
Током своје дугогодишње каријере освојио је бројне награде на интернационалним такмичењима. Од 2013. године члан је и оснивач Удружења „Мастер шеф Србија“где ради на позицијама координатора за управљање стандардима и амбасадора за источно тржиште.

Бојан Стевановић

Искусни гастроном, рођен 1979. године у Београду, студент је Факултета за хотелски менаџмент – одсек гастрономија. Прво радно искуство стицао је у најпрестижнијим српским хотелима – Интерконтинентал, Славија Луx, Југославија, да би потом наставио да се едукује у иностранству, на Кипру и у Русији где и тренутно ради као шеф кухиње хотела Attache.
Има дугогодишње такмичарско искуство. Он је један од најтрофејнијих кувара у Србији. Освојио је бројне медаље и награде, али се поред тога бавио и хуманитарним радом. Говори неколико језика и бави се научним истраживањем у сфери гастрономије. Године 2011. победио је у избору за најбољег кувара Србије на такмичењу Балкански кулинарски куп у Београду.
Члан је и оснивач Удружења „Мастер шеф Србија“ где ради на позицији координатора за управљање међународним пројектима.

Александар Црновршанин

Едуковани гастроном, рођен 1980. године у Београду, дипломирао је на Факултету за хотелски менаџмент. У току студија, преноси своје знање радећи на Факултету за хотелски менаџмент као асистент на гастрономији и стиче практично искуство у највећим хотелима и ресторанима у Србији и региону. Затим одлази у иностранство и ради у ексклузивним ресторанима у Казахстану и Русији. Тренутно ради као шеф кухиње у Амбасади Немачке.
У својој дугогодишњој каријери учествовао је на многим кулинарским такмичењима и освојио бројне награде. Од 2005. године активно учествује у раду домаћих кулинарских удружења, а 2013. постаје оснивач и члан Удружења „Мастер шеф Србија“ где ради на позицији координатора за оперативу.

Константин Катафај

Рођен 1976. године у Београду, едуковао се у Школи кулинарских уметности и кетеринга у Русији. Дипломирао је на смеру за менаџмент у ресторанима и бизнис у кетерингу на Интернационалној туристичкој академији у Москви. Завршио је курсеве о бизнису на Академији WISE у Русији.
Дугогодишње радно искуство стицао је у угледним београдским ресторанима и хотелима, али и у Русији и на крузерима у Италији као шеф кухиње. Тренутно ради као шеф кухиње ресторана Венето у Скопљу.
Од 1996. активан је на бројним интернационалним такмичењима као учесник, члан организационих тимова и као судија. Године 2006. са колегама оснива Асоцијацију шефова кувара Србије, 2008. постаје члан Руске Гилдие шефова кувара, а 2013. учествује у оснивању Удружења „ Мастер шеф Србија“где ради као координатор за финансије и маркетинг, а уз то му је поверено и место председника удружења.

Александар Коловић

Рођен 1978. године у Београду, дипломирао је на Факултету за хотелски бизнис – одсек гастрономија. Радно искуство је стицао у бројним српским хотелима и на позицији саветника за развој комерцијалних ресторана студентског центра у оквиру Министарства просвете Републике Србије. Тренутно ради као шеф кухиње хотела Casino у Македонији.
Учествовао је и побеђивао на бројним интернационалним гастрономским такмичењима. Један је од оснивача и чланова управе Удружења „Мастер шеф Србија“ где ради као координатор за управљање међународним пројектима.

Радомир Влачић

Кулинарски професионалац са више од 17 година искуства у реномираним ресторанима. Јединствен, креативан, иновативан, заљубљеник у храну, рођен је 1976. године у Београду. Завршио је Туристичку и кулинарску школу у Београду. Своје радно искуство је градио у чувеним српским ресторанима и хотелима. Тренутно ради на позицији шефа кухиње ресторана Кумбара. Познат је као иноватор и креативни консултант многих јела од којих је најчуванија његова „Ролница у сосу од семена бундеве“.
Кроз дугогодишњу каријеру истакао се и као ТВ презентер у кулинарским емисијама и као стручни уредник из области вина у штампаним медијима.
Потпредседник је управе Удружења „Мастер шеф Србија“ где ради на позицији националног координатора за оперативу.

Владимир Катић

Рођен је 1977. године у Београду где је завршио Школу гастрономије, услуга и туризма и Школу кетеринга. Поред тога, похађао је курсеве припреме хране на бродовима, крузерима и јахтама, као и Школу јапанске кухиње. Дипломирао је на Интернационалној академији „Europa“ у Русији, на смеру за менаџмент у ресторанима и бизнис у кетерингу. Завршио је школу за хотелски бизнис у Грчкој и похађао курс о винима и храни у Италији.
Своје дугогодишње радно искуство стицао је радом на позицији шефа кухиње у чувеним београдским ресторанима. Додатно се едуковао у иностранству радећи као шеф кухиње бројних руских ресторана. Тренутно ради као шеф кухиње мотела Тара у Србији. Градио је каријеру ТВ презентера у кулинарским емисијама. Иза себе има више од 1000 снимљених емисија у Србији, Грчкој, Италији, Русији и Белорусији.
Члан је бројних интернационалних кулинарских организација са којима се активно такмичио и освајао медаље. Од 2013. године је члан управе Удружења „Мастер шеф Србија“ где ради на позицији координатора за управљање националним пројектима.

Мастер шеф Србија

Пратите нас

Мастер Шеф Србија

Будите у току и сазнајте све о најновијим дешавањима и активностима Мастер Шеф Србија.

Контакт

Мастер Шеф Србија

Марка Челебоновића 67/10
11070 Нови Београд

Тел: +381 64 458 10 23
office@masterchef.rs
www.masterchef.rs