Унапређење понуде и менија

"Све што је мудро, већ је смишљено. Човек може да се потруди и спозна то још један пут" - Гете

Кажу "о укусима не треба расправљати"! Па како да се не расправља када угоститељство највише зависи од укуса хране коју нуди својим гостима. Како да се не расправљамо када су у ресторан уложене озбиљне суме новца. Читав бизнис зависи од људског фактора - мајсторских кувара, сочних менија са акцентом на "локални укус" и госта. Е, гост је захтеван.

Ако му се допадне храна и како је услужен ту је, ако не - више се не враћа!
Квалитетно избалансиран мени у односу на циљну групу посетилаца зависи од неколико параметара:

  • од избора кухиње (националне или интернационалне),
  • од количине опште "познатих", традиционалних, односно устаљених јела (у зависности од регије где се ресторан налази),
  • од баланса локалног укуса у припремању јела и коришћења познатих намирница,
  • од модерних трендова у гастрономији.

Кроз дугогодишњи рад формирали смо посебан однос према зачињавању, припремању намриница и уопште кувању хране. Немогуће је направити јело које се СВИМА допада, међутим постоје правила, односно мале тајне Мастер Шефова, како направити конкурентно способан мени са избалансираном понудом и прихватљивим ценама... Наших јела, гости се са сетом присећају и увек враћају у ресторане, да још једном пробају специјалитете Мастер Шефа...

Направите мени по којем ће вас препознати

На почетку је потребно установити колико је потребно унапредити постојећи мени. Онда се ради предлог новог менија и при том се у обзир узимају мнофи фактори. Можемо навести само основне: врста ресторана, структура гостију, које су њихове навике, које су намирнице расположиве на тржишту, складишни капацитети, опремљеност кухиње и др.

Нормално, у свему се мора првенствено гледати економско-финансијски фактор који мора бити избалансиран са трошковима припреме јела понуђених у менију. Приликом увођења новог менија увек се мора додатно оспособити особље како би се постигли врхунски ефекти. Кувари-гастрономи који су у својој дугогодишњој и богатој пракси израдили меније за многе успешне ресторане сада Вам стоје на располагању.

Удружење Master Chef Srbija има искуства за решавање било ког проблема!
Ако желите да будете бољи од одсталих, позовите нас и закажите састанак са нашим стручњацима.

+381 64 458 10 23 Email Пошаљите нам поруку

Мастер шеф Србија

Пратите нас

Мастер Шеф Србија

Будите у току и сазнајте све о најновијим дешавањима и активностима Мастер Шеф Србија.

Контакт

Мастер Шеф Србија

Марка Челебоновића 67/10
11070 Нови Београд

Тел: +381 64 458 10 23
office@masterchef.rs
www.masterchef.rs