Унапређење рада ресторана

"Нови бунар се копа када има воде. Када воде нестане, тада је већ касно" - Народна мудрост

Вођење ресторана је сигурно један он најсложенијих бизниса на свету. То најбоље знају они који имају ресторан или су менаџери. Ипак, неки људи олако схватају овај бизнис. У њему су на једном месту заступљене све компоненте бизниса, од стратегије и планирања, па преко набавке сировина, производње, све до директне продаје.

Проблеми као што су лоша комуникација у раду особља, кашњење у припреми јела, квалитет хране који није увек исти, неуравнотежене цене са квалитетом понуде, неконкурентна понуда, непрофесионално особље, лоша клима у колективу и други, временом сигурно доводе пословање на саму границу издржљивости. Тада је много теже довести стање у ред. Потребна су и већа финансијска средства, а њих тада, на жалост нема. Ако се на време крене у промене пут ка успеху је много лакши.

Одакле почети са унапређењима рада ресторана?

На самом почетку морамо се видети реална слика постојећег стања у свим сегментима пословања. Потребно је "снимити" локацију, прилазе, паркинг, улазне групе, распореда столова, амбијент, одабир музике, обученост услужног персонала, избор менија и његову прилагодљивост, политику цена производа, хигијену, квалитет кухињског персонала, квалитет технолошке опреме у кухињи, систем набавке, све сегменте система менаџмента, комуникационе линије унутар ресторана и друго.

Током година, као код режисера, око искусног стручњака изоштрено је, те види све предности и недостатке објекта у коме се налази. Квалитетна анализа, као резултат даје дефинисане проблеме који се решавају искуством и знањем. Након тога потребно је урадити детаљну анализу. Добро урађена анализа је основ за израду плана унапређења ресторана. Овај део је посебно осетљив, јер добрим делом зависи од расположивих финансијских средстава. Добра вест је да стручњаци Master Chef Srbija имају довољно искуства у раду у ограниченим финансијским условима.

Како реализовати добра пословна решења у ресторану?

Потребно је реализовати све ставке плана. Овај део може бити компликован. Захтева промену навика особља, а то је кључ за успех.

Наш тим

Master Chef Srbija у свом саставу има куваре-гастрономе који су провели десетине хиљада сати у ресторанима разних категорија, од фаст фуда до хотелских ала-карт ресторана. Њихова искуства у раду са људима имају непроцењив значај. Решавајући многе проблеме у својим каријерама овладали су вештинама рада са особљем.

Да би се план реализовао потребна је и подршка власника и/или менаџера ресторана. На тај начин ће ангажовани стручњаци моћи у потпуности да одговоре свим захтевима.

Одржавање, праћење и даље унапређење рада?

Све може доћи поново у лоше стање уколико се добра примењена решења не одржавају, прате и даље унапређују. Повременим планским ангажовањем стручњака из Master Chef Srbija на време се могу уочити слабости и предузети мере да се оне отклоне или ублаже.

Као што се може видети ово је комплексан посао, и његов успех зависи од знања и вештина. Ресторан је велики театар.. Глумци су у лику персонала а гости .... су гости...
Удружење Master Chef Srbija има искуства за решавање било ког проблема!
Ако желите да будете бољи од осталих, позовите нас и закажите састанак са нашим стручњацима.

+381 64 458 10 23 Email Пошаљите нам поруку

Мастер шеф Србија

Пратите нас

Мастер Шеф Србија

Будите у току и сазнајте све о најновијим дешавањима и активностима Мастер Шеф Србија.

Контакт

Мастер Шеф Србија

Марка Челебоновића 67/10
11070 Нови Београд

Тел: +381 64 458 10 23
office@masterchef.rs
www.masterchef.rs