Унапређење технологије производње

"Више вреди промишљено радити него паметно мислити." - Цицерон

Савремена технологија производње у угоститељству се развила до неслућених граница. Сада се могу припремати јела на далеко ефикаснији начин него што смо навикли да видимо у нашој досадашњој пракси.

И све то да би се гостима пружило врхунско задовољство. Припремање јела је одувек био велики изазов за све ресторане који се могу сврстати у класу врхунских ресторана.

Зашто?

Врхунске ресторане можете препознати по томе што увек имају велики број гостију. Увек се тражи место више. Потребно је резервисати место за ручак или вечеру. Значи, велика је гужва. То је оно о чему сања сваки власник или менаџер ресторана. Са том гужвом настају други проблеми. Потребно је што брже задовољити префињене захтеве гостију. Јела треба брзо припремити, а да задрже сав потребан квалитет. Да визуелно очарају госта тако да их очима једе. А о укусима и да не говоримо – пуноћа правих комбинација укуса је управо оно што се мора постићи.

Како?

Треба више особља. Више опреме. Намирнице морају бити свеже. Потребно је све то искоординирати. И држати под контролом... А трошкови расту и моге да се отргну контроли. Пуно посла, а мала зарада. Некима је и то добро!

Како до већег профита у производњи јела?

Технологија производње у угоститељству се стално развија и иде у корак са временом и развојем индустрије.
Данас се познати светски брендови утркују да направе технолошку опрему и инвентар који повећава ефикасност људских ресурса. Односно смањује потребу за радном снагом. То је једино могуће ако се убрза технолошки процес припреме хране, а да при том квалитет хране не пада. Пракса потврђује да квалитет јела не пада, него напротив – расте!
Да би неки ресторан ишао у корак са временом и успео да оптимизује своју кухињу на првом месту је потребно имати доста времена и новца.

Потребно је сате и сате провести на домаћим и светским сајмовима угоститељске опреме и инвентара. Потребно је контакти са еминентим произвођачима опреме. Затим ту су сати и сати обуке особља, семинара, и тренинга. И опет ништа не вреди уколико се не поседује озбиљно предзнање о технолошким процесима у кухињи... Неке одлуке могу бити погрешне и веома скупе. Увођењем нових технологија у производњи јела првенствено се обезбеђује бржа услуга уз смањење трошкова и повећање квалитета јела. Са мање запослених у смени обезбеђује се стандардизован квалитет хране (финалног производа) и достизање високих хигијенско –технолошких стадарда (HACCP).

Препустите развој признатим стучњацима у гастрономији

Master Chef Srbija у свом саставу има куваре-гастрономе који су у својој дугогодишњој и богатој пракси стекли искуство у примени иновативних технологија у области гастрономије. Обучили су велики број разног кухињског особља и били носиоци развоја светски признатих ресторана. Читаву деценију баве се изучавањем и импелментацијом иновативних технологија. Контакти које имамо са гигантима као што су Racional, Baušer, VMF, Sirman, Kovinstroj, Cviling, Arkos, Roler gril, R-Kiper, најбољи су показатељ поверења у наш рад у области пројектовања и имплементирања нових технологоија у ресторанима и хотелима.

+381 64 458 10 23 Email Пошаљите нам поруку

Мастер шеф Србија

Пратите нас

Мастер Шеф Србија

Будите у току и сазнајте све о најновијим дешавањима и активностима Мастер Шеф Србија.

Контакт

Мастер Шеф Србија

Марка Челебоновића 67/10
11070 Нови Београд

Тел: +381 64 458 10 23
office@masterchef.rs
www.masterchef.rs