Veneto - Додела Мастер шеф звездица

Veneto - Додела Мастер шеф звездица

Ресторан Lunge Bar “Veneto”, Тржни центар “Sitty Moll” II спрат, Скопље, Македонија, је први ресторан који је добио сертификат 3 Мастер шеф звездице. Сертификат је уручен 14.09.2013. на свечаности која уприличена у ту част.

Додела плакете и таблице са МШ звездицама и свечана „slow food“ вечера су протекли на највишем нивоу. Међу званицама су бели његова екселенције амбасадор Турске у Македонији, почасни конзул Македоније у Финској, заменик министра економије Македоније, власници регионалних винарија, бизнисмени, јавне личности.

Гостима су се, између осталих, обратили руководилац сектора за туризам и угоститељство владе Македоније, г-дин Зоран Николовски, и председник УМШС г-дин Константин Катафај. Власник ресторана, г-дин Фекан Бербери, је истакао да пројекат регионалне категоризације од стране експертских удружења доноси потврду квалитета, али и обавезу у свакодневном раду. „Од данас, читава јавност Македоније гледа у нас као синоним квалитета у угоститељству. Ми имамо обавезу, сами пред собом и пред Вама, да то оправдамо својим радом – истакао је г. Бербери.

Г-дин Константин Катафај се обратио званицама и истакао да је Македонија прва земља у региону која је добила ресторан са 3 МШ звездице. И да ће се у будућности на карти Балкана појавити више од 30 ресторана категоризованих на овај начин. У плану је израда глобалног Мастер Шеф гастро водича у којем ће се наћи ресторани изабрани од стране тима експерата у сфери гастрономије, мастер шефова и сомилијера – констатовао је г. Катафај.

Експертски тим у саставу Владимир Катић. Имре Чипак, Александар Црновршанин, Александар Коловић и Константин Катафај су, на одушевљење присутних званица, спремили вечеру од 5 ганогова високе класе.

Винарија Тиквеш, као генерални спонзор овог догађаја, се појавила са изврсном палетом вина од којих издвајамо: Александрију CUVE, Бела Вода купажа shardone и ризлинга, Merlo 2008 barik, Cabernet sovinon barik, и незаборавну Тамјанику.

На крају вечере, познаваоци добрих укуса и квалитетних вина су са овацијама и аплауз испратили мастер шефове, уз жељу да се овакви сусрети организују што чешће.

Мастер шеф Србија

Пратите нас

Мастер Шеф Србија

Будите у току и сазнајте све о најновијим дешавањима и активностима Мастер Шеф Србија.

Контакт

Мастер Шеф Србија

Марка Челебоновића 67/10
11070 Нови Београд

Тел: +381 64 458 10 23
office@masterchef.rs
www.masterchef.rs